OMRÅDET

HER FINDER DU OS


Lejligheden er beliggende i Torrevieja cirka 40 km syd for Alicante Lufthavn

OMRÅDETLaveleta 


Lejligheden er beliggende i Torrevieja (cirka 40 km. fra Alicante) i det mondæne La Veleta kvarter, kun 100 m fra havet.
Området er stille og fredeligt, men samtidigt tæt på alt, og kun 5 min gang fra badestranden hvor der også er mange små og hyggelige restauranter og cafeer.
Lejligheden ligger 20 min. gang fra strandpromenaden i Torrevieja, hvor der altid summer af liv.
Der afgår bus fra området og ind til Torrevieja Centrum.
I nærheden findes: Apotek, turistinformation, politi, McDonalds, Burgerking, aktivitetscenter med bowling, Indkøbs- og butikscentre, banker, diskotek, kæmpe vandland, gode legepladser, og et væld af golfbaner.

Lejlighedens adresse er:
La Valeta II
Puerta 6, Apartment 63

Av Del Pacifico / Calle Mar Negro
03180 Torrevieja
SpainTORREVIJA 


Torrevieja ligger smukt omringet af to saltsøer med naturparker, som med deres micro klima har en økologisk og gavnlig virkning på helbredet.

I 1829 blev Torrevieja jævnet med jorden af et jordskælv og senere igen bygget op. Den ligger nu smukt omringet af de to saltsøer med naturparker, som med deres micro klima har en økologisk og gavnlig virkning på helbredet og bliver anbefalet af læger over hele verdenen.

Torrevieja fik sit navn efter et "gammelt tårn" "Torre Vieja", der i tidligere tider lå i umiddelbar nærhed af saltområdet.

Den første beboelse af området strækker sig tilbage til de 18'ende århundrede, hvor det var en handelsplads, der udviklede de første forsyninger af salt. I 1803 fik Torrevieja overdraget de kongelige saltminers administrationen, som på daværende tidspunkt var beliggende i La Mata. I 1931 opnåede byen titlen af købstad bevilget af kong Alfonso XIII.Kyststrækningen


Fra nord til syd er kysten mere end 14 km. I nord ud for La Mata finder man vidtstrakte strande med fint, hvidt sand og rent vand på mere end to km. Herefter er det klippekyst med vige og bugte.

Efter at have passeret bugten del Plangre og gået rundt om la Punta Margalla ser man de fem søjler som udgør el Monumento a las Culturas del Mediteráneo (kulturmonumentet for Middelhavet). Dernæst kommer man til Playa del Cura, som er en velbesøgt sandstrand.

Når man har krydset havneområdet ved Muelle de Poniente (Poniente kajen) kommer man til Playa del Acequión og Playa de los Naufragos, begge strande med blødt, fint sand. Dernæst et område med klipper og vige, inden man kommer til Cala de Ferris (Ferris bugten), der er omkranset af palmer og giver den udseende af tropisk område. Endelige har vi det prægtige område ved Punta Prima med Punta Prima bugten med fint, blødt sand.Havnen


Havnen er byens sjæl, hvor aktiviteterne i dag drejer sig om fiskeri og udskibning af salt fra Muelle de la Sal. Om sommeren kører et lille "salt tog" med turister fra indkørslen til havnen og ud til Salinas de Torrevieja, (Torreviejas saltgrupper) til Muelle de la Sal (saltkajen) og tilbage igen. Under hele turen bliver der forklaret på engelsk og spansk, hvad man ser.

Overfor saltkajen ligger fiskerihavnen med fiskeri hallerne. Her lander fiskerne deres fangst. I fiskerihavnen ligger også ubåden S61 Delfin for permanent anker og er nu museumsskib under Saltmuseet. Ved siden af fiskerihavnen ligger lystbådehavnen og skibene, der sejler op og ned ad kysten og til Tabarca.

På den gamle havne kaj ved siden af saltområdet er bygget Paseo Vista Alegra, der er en smuk plads omkranset af palmer og træer og med monumentet "El Monumento al Coralista". Midt på pladsen står statuer af musikere "Homenaje a los Músicos", der er rejst til ære for de lokale musikanter.Promenader, parker og pladser


Når man fortsætter herfra kommer man ud på Paseo de la Libertad, der er flankeret af palmer. Det er et populært og farverigt sted, hvor et stort antal handlende sætter deres boder op hver dag. (Natmarkedet)

Forenden af Paseo de la Libertad står statuen "Hombre del Mar" (monument for søfolk). Her begynder bølgebryderen, som beskytter havnen. På den er bygget "Paseo del Dique de Levante", som strækker sig 1.355 meter ud i havet. Det føles, som om man går på havet. Under den løber en cykelsti.

I forlængelse af Paseo de la Libertad fortsætter den mest repræsentative søfront i byen Paseo Juan Aparicio omkranset af palmer. På klipperne sidder den smukke skulptur af Bella Lola. Endvidere er to bølgebrydere og små strande blevet skabt med direkte adgang til havet.

Langs stranden i la Mata er bygget en paseo som en gangsti, der løber langs hele strandområdet.

Ved Canal de Acquión ligger den nyanlagte Parque de Salinero med minigolfbane og cafeteria. Kort herfra begynder en smuk cykel- og gangstien langs Laguna de Torrevieja og op til San Luis.

Parque Molino del Agua ligger i la Mata helt ned til la Mata stranden og er et stort sandareal på mere end 500.000 m² bevokset med forskellig arter fyr, pinjer og strandplanter for at holde på sandet. I parken findes et netværk af stier.

Parque de la Mata ligger på den anden side af N-332 og er et smukt naturområde med gang- og cykelstier. Det er muligt at cykle fra La Mata gennem parken over La siesta og til Laguna de Torrevieja (Torrevieja Saltsøen). Hele området er på 3.700 hektarer.

Jardín de las Naciones ligger mellem CV-90 og N-332 og er en utrolig smuk park på 40.000 m², hvor den østlige ende udgør en stor sø formet som Europa. I den vestlige er der legeplads for børnene og i midten en musikscene og fuglenes domæne.

Ikke ret langt derfra ligger Plaza del Molino med sin rekonstruerede vindmølle (Molino de Viento), der i det 19.ende århundrede malede korn og salt.

Rundt om i byens centrum findes et væld af pladser omkranset med træer og palmer, hvor man kan sidde på en bænk og nyde livet. Den vigtigste er Plaza de la Constitution. Pladsen er speciel ved, at man har brugt okkerfarvet keramik til indramning af grønne bede med træer, palmer og grønt bunddække. I midten af pladsen er bygget en fountain formet som en klippe.